Over De Zegger

  • Onze missie – hier staan wij voor!

De Zegger staat midden in de samenleving. Wij bieden ondersteuning aan jeugdigen, op maat gemaakt en vanuit de overtuiging dat wij met elkaar het goede kunnen doen. Wij staan voor het volgen van onze intuïtie, voor ondernemerschap, durf en lef. Hierdoor kunnen wij versnellen en vertragen en zijn wij in staat snel de juiste beslissing te nemen en acties uit te zetten. Wij zijn zakelijk als het moet, maar bovenal sociaal als dat kan. Wij staan voor jeugdigen die zich ontwikkelen tot stabiele, krachtige en evenwichtige (jong)volwassenen.

  • Onze visie 

Iedere situatie vraagt om kennis, kunde en inspirerend voorbeeldgedrag waardoor wij samen complexe situaties voor
jeugdigen overzichtelijk kunnen maken. Dit noemen wij professionaliteit. Wij kijken met elkaar naar welke doelen behapbaar
en haalbaar zijn. Dit doen wij voor onszelf, maar ook voor onze jeugdigen. Prestatiegerichtheid noemen wij dat en ook daarmee onderscheiden wij ons!
Om in balans te blijven leren wij onze jeugdigen dat je samen sterker staat. Je bent nooit alleen, maar altijd samen. Je mag terugvallen op
elkaar, elkaar uitdagen, bevragen en van elkaar leren. Zo geven wij invulling aan onze kwaliteit  voorwaarts falen in een sociale context.

Kwaliteit & veiligheid

Kwaliteit en veiligheid hebben wij hoog in het vaandel staan. Iedere dag weer zetten onze professionals zich in voor een optimaal leer- en leefklimaat binnen Zorggoed de Zegger. Om de kwaliteit en veiligheid te borgen vinden wij het belangrijk dat:

  • Zorggoed de Zegger beschikt over een actueel kwaliteitscertificaat. Wij zijn dan ook ISO gecertificeerd en laten onze kwaliteit op regelmatige basis toetsen door een onafhankelijke organisatie.  
  • Wij werken volgens de laatste Richtlijnen  Jeugdhulp. 
  • Onze medewerkers geschoold zijn én blijven en SKJ geregistreerd zijn.
  • Wij jonge professionals een kans geven zich te ontwikkelen tot volwaardig jeugdzorgwerker. Zorggoed de Zegger is dan ook een SBB-erkend leerbedrijf.
  • Wij open staan voor nieuwe inzichten. Wij hebben dan ook structureel formeel overleg met onze cliëntenraad en staan daarnaast altijd open voor informeel contact.  

Landelijk

Huiselijk

Leef- en speelruimte