Actueel nieuws

Uitbreiding bij Zorggoed De Zegger

Na een tijd lange zagen, boren en alle andere klusactiviteiten is de woonkamer van De Oetkiek klaar! De nieuwe groep, waar nu nog een aantal appartementen beschikbaar zijn, heeft inmiddels de woonkamer al in gebruik genomen.  Jongeren, waarbij de focus ligt op zelfstandigheid kunnen zich hier verder ontwikkelen.

De Zegger Challenge

De bus vol zware touwen, grote autobanden, stokken en zware ballen van wel 7 kilo werden het terrein van De Zegger opgereden. Toen alles op het veld was neergezet zag het parcours er indrukwekkend uit. 

Het sportieve bedrijf Borne Beweegt heeft de jongeren van De Zegger de afgelopen weken uitgenodigd om zichzelf door middel van zeer pittige opdrachten, uit te dagen. En ze gingen ervoor!

Na een korte, duidelijke uitleg van Ivar van Borne Beweegt werd er direct geoefend met technieken die nodig zijn bij de verschillende onderdelen. Hierna werkten de jongeren en de begeleiders het hele parcours 2x af, ondersteund door opzwepende beats. En dan blijkt dat 30 seconden soms best wel lang is! Na een klein slokje werd er snel doorgegaan met een reactiespel, daarna nog een ren- en onthoud-spel, gevolgd door nog een ren- en nadenkspel en toen nog tienbal. De teams streden zeer fanatiek om de winst. Logisch, want er stond veel op het spel.

De verliezer van elk spel kreeg namelijk een last erbij, een lastenloop over een route van 700 meter. Elk team moest 4 autobanden meenemen en… deze mochten onderweg niet met de handen aangeraakt worden maar el met andere lasten, zoals een lang touw, stokken, een bal en/of pion. Dus daar moesten de jongeren zelf een slim                                                                          plan voor bedenken.

Dit bleek een loodzware opdracht voor de teams, de lasten waren zwaar en onhandig om mee te nemen. Geen van de teams gaf op en allen hebben de eindstreep als team gehaald. Grote klasse!

Uitdagingen zijn aangegaan, eigen grenzen zijn verlegd! Voor meer foto’s van De Zegger Challenge verwijs ik je naar ons fotoalbum.

Financiële donatie!

Vanuit Urenco Nederland hebben we afgelopen week een flinke financiële donatie mogen ontvangen, ter waarde van maar liefst €1000,-.
Urenco schenkt dit bedrag nadat zij binnen hun bedrijf 150 ongevallen vrije dagen hebben gehad.
Een aantal ‘vertegenwoordigers’ vanuit Zorggoed de Zegger heeft de cheque officieel in ontvangst mogen nemen.
Van deze donatie kunnen we nieuw spel- en sportmateriaal aanschaffen.
Wij willen Urenco dan ook enorm bedanken voor deze donatie!!

Tafeltennistafel

Eén van de wensen van onze jeugdigen was een tafeltennistafel. De Rotaryclub van Borne/Delden was zo vrij om deze wens in vervulling te laten gaan door een tafeltennistafel aan ons te schenken, waarvoor Zorggoed De Zegger namens de jeugdigen de Rotaryclub nogmaals wil bedanken. De tafeltennistafel wordt veelvuldig gebruikt, echt top!

ISO 9001-certificatie

Door de inzet van alle medewerkers konden we deze certificering voor ISO 9001:2015 in oktober 2020 positief afronden. We zijn blij met deze waardering en kunnen hiermee blijven garanderen dat De Zegger verantwoorde en verantwoordelijke zorg op het juiste kwaliteitsniveau levert. 

Landelijk

Huiselijk

Speel- en leefruimte